Ga naar het biologielokaal
Eva Bergsma
Mara Roosjen
Janneke Metselaar

Net als op alle andere scholen is biologie bij ons op school het mooiste vak dat er is!
Je leert bij biologie alles wat met het leven te maken heeft: van microscopisch kleine celletjes via je eigen lijf tot grote milieuproblemen op aarde, van planten en dieren tot schimmels en bacteriën.
Zo leer je alles over botten en spieren tijdens het sporten, je onderzoekt hoe je ogen kleuren zien en ontdekt hoe je darmen je voedsel kneden en poep maken. En natuurlijk praten we over seks. Biologie is het vak van de verwondering; hoe mooi zit dat leven op aarde en de natuur wel niet in elkaar?!

Van de eerste klas tot en met de eindexamenklas dagen we je uit vragen te stellen en te beantwoorden over alles wat met leven te maken heeft. Ieder jaar voer je daarvoor experimenten uit, die je deels zelf bedenkt. Op het mooie OLZ schoolterrein en haar omgeving ga je bovendien in de echte natuur op onderzoek uit!
Biologie……..mooi vak hè?

Biologie op het OLZ