openbaarlyceumzeist.nl

Engels

Ga naar het lokaal Engels
Online op 16/01 vanaf 10:00 uur
Nu online
Was online op 16/01
Suzanne Korteweg
Maarten Smits

Hi there!

Would you like to learn a language that is spoken and used all around the world? Oftewel: wil jij een taal leren die wereldwijd gesproken en gebruikt wordt? Wil jij je verstaanbaar kunnen maken op vakantie, de Harry Potter-boeken in de oorspronkelijke taal kunnen lezen of in het Engels kunnen voice-chatten tijdens het gamen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Engels kom je overal tegen in het dagelijks leven. Daarom leggen wij op het OLZ de nadruk op de vier taalvaardigheden die er zijn: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Natuurlijk zul je ook grammatica en woordjes leren, want dit zijn de bouwstenen die je nodig hebt om een taal te kunnen beheersen, maar het uiteindelijke doel blijft bij ons steeds om het Engels toe te passen in allerlei verschillende situaties.

In klas 1 ga je bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een book vlog, over een boekje dat je zelf hebt uitgekozen en gelezen. Je leert hoe je de weg vertelt (of juist vraagt!) en spelenderwijs leer je extra woorden met behulp van liedjes of bijvoorbeeld de Revolting Rhymes van Roald Dahl. Je zult ook mails naar vrienden in het Engels leren schrijven en je blijft op de hoogte van het nieuws door in de klas BBC Newsround te kijken. De methode die wij gebruiken, heet Stepping Stones. Deze methode heeft leuk en uitdagend studiemateriaal waarbij de vier taalvaardigheden elkaar steeds afwisselen. Stepping Stones heeft daarnaast een online leeromgeving, waardoor je ook thuis makkelijk kunt oefenen.

Als je graag met Engels bezig bent en je wel wat extra uitdaging kunt gebruiken, dan kun je in de bovenbouw deelnemen aan het Cambridge-programma. Cambridge Engels is moeilijker dan de normale Engelse les, omdat we dan echt ingaan op de details van taalgebruik en omdat je bij de examens ook geen hulpmiddelen mag gebruiken. Sommige internationale universiteiten vragen daarom om een Cambridge-certificaat bij hun toelating. Bij ons kun je je in havo 4 voorbereiden voor het B2 First-diploma en in vwo 5 voor het C1 Advanced-diploma. Sommige leerlingen kiezen ervoor om in vwo 6 ook nog verder te studeren voor het C2 Proficiency-diploma, wat tevens het hoogste taalniveau is.

We're looking forward to meeting you!

Book vlog

Giving directions

Shawn Mendez

www.openbaarlyceumzeist.nl
030 691 45 18
info@openbaarlyceumzeist.nl