Havo-kansklas

Ga naar de havo-kansklas
Cas van der Horst
Chaimae Boughlalah

Past de havo-kansklas bij jou? Voor sommige leerlingen is het aan het eind van groep 8 nog niet duidelijk of vmbo-tl of een havo opleiding het beste bij ze past. Wij hebben daarom bij ons op school een havo-kansklas voor leerlingen met een tl/havo advies.

Havo-Kansklas

Voor wie is deze klas geschikt?

Voor leerlingen die de uitdaging aan willen gaan en die blij zijn met een extra steuntje in de rug. Voor leerlingen die willen onderzoeken of het havo haalbaar is, startend vanuit onderwijs op havo niveau. Misschien blijkt na een jaar dat de route via vmbo-tl beter is en dan kun je soepel overstappen naar het OVMZ.

Sommige leerlingen vinden uitgedaagd worden op een hoger niveau fijn, voor andere leerlingen is het prettiger om vanuit de mavo toe te werken naar het havo niveau. Het halen van goede cijfers zorgt dan voor een extra stimulans en zelfvertrouwen. Dan kun je ook op het OVMZ beginnen in de mavo brugklas en na een jaar bij ons instromen in havo 2.

Wij gaan altijd uit van kansen voor leerlingen, dus zoeken naar een voor jou passende oplossing. En je kunt natuurlijk na het vmbo ook weer gemakkelijk instromen bij ons in havo 4.

Wat maakt onze Havo-kansklas anders dan TL/havo klassen op andere scholen?

• Je krijgt les op havo niveau, zo weet je direct wat er van je wordt verwacht. Met een 6 gemiddeld kun je dus over naar havo 2.
  • Je krijgt een uur extra les in de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde, zodat je een stevige basis legt.
  • In het eerste jaar kies je nog geen sport- of expressieprofiel maar vanaf de tweede klas wel.
  • De havo-kansklas heeft twee mentoren, een van de mavo afdeling en een van de havo afdeling, zodat je extra begeleiding krijgt.
  • Gedurende het hele eerste jaar volgen we je vorderingen zorgvuldig en kijken we samen met jou en je ouders wat het beste vervolg is. De beslissing komt dus niet aan het einde van het jaar als een verrassing.