Ga naar de sportzaal
Ingmar Willems
Niels van Strijdhoven
Rene van Kessel

Bij ons op school kun je deelnemen aan het sportprofiel. Dat betekent dat je in de onderbouw 6 uur per week kunt sporten. Behalve dat je meer lesuren sport per week, krijg je ook de kans om je te verdiepen in en kennis te maken met verschillende sporten.

Sport op het OLZ
Wat doen we allemaal bij sport?

Er zijn twee keer per jaar activiteitenweken waar kennismaken met nieuwe en niet doorsnee sporten centraal staat. Zo gaan we, bijvoorbeeld, schermen, onderwater hockeyen, baanwielrennen en snowboarden. In totaal bieden we 50 verschillende clinics aan in 3 jaar tijd en krijg je een speciaal OLZ sportprofiel tenue. Elk jaar eindigt met een einddag zoals het sporttoernooi met familie in klas 1,  de beachdag (kitesurfen en windsurfen) in Muiderberg in klas 2 en waterskiën/wakeboarden bij Downunder in klas 3.

Dus, vind jij sporten leuk en word je enthousiast van ons programma? Wil je jezelf graag samen met anderen sportief verder ontwikkelen? Dan is het sportprofiel echt iets voor jou.

Het sportprofiel samengevat:

• Meer sport; zes lesuren (drie blokuren) sport t/m klas 3
  • Kennismaken; elk jaar twee activiteitenweken en een einddag
  • Samen; elk jaar nieuw sporttenue (shirt en short) waarmee jij jezelf onderscheidt!
  • Motivatie; sporten met leerlingen die bewust kiezen voor sport.

Na drie jaar stopt het sportprofiel, maar niet het sporten. Je kunt naast de gewone lessen lichamelijke opvoeding,  het examenvak Bewegen Sport Maatschappij (BSM) kiezen. Bij dit vak staan onderwerpen als leren les- en leidinggeven, voeding, krachttraining en EHBO op het programma. En natuurlijk blijf je werken aan je eigen vaardigheden.